Waar wacht je eigenlijk op…

Ik ga zitten met een kopje thee en dan ga ik het volgende doen…

Moeite om te weten wat je wil? Leer dan eerst je gevoel te horen en er naar te luisteren. Ik schreef hier een ander blog over.

Wat zou er gebeuren als je de ALS weglaat. Je maakt gewoon een planning, DAN ga ik dit doen, en DAN ga ik dat doen. Zo laat je je minder leiden door externe omstandigheden, door gebeurtenissen om je heen of de acties van anderen. Dingen waar je weinig tot geen invloed op hebt. De randvoorwaarden zullen nooit perfect zijn. Er is altijd een reden om iets niet te doen. Waarom zou je je daardoor laten leiden. Waarom niet gewoon iets doen als je het wil….Hou je zelf niet langer tegen en ga het gewoon doen, zonder voorwaarden, gewoon omdat je het wil!

Waarschijnlijk heb je ook talloze gedachten met de woorden “als….dan”. Daarmee vertel je jezelf dat als aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan je iets mag doen, of juist laten. “Als ik mijn rotklus gedaan heb, mag ik even zitten met een kopje thee”. Als ik promotie krijg, dan ga ik die verre reis echt maken. En zo verder…je kent vast je eigen favorieten wel.